Voordelen van staalconstructies

In 1800 zijn structurele staalsoorten begonnen te gebruiken in de bouw industrie vanwege de massaproductie van staal. Het gebruik ervan nam voortdurend toe en werd het skelet van onze steden en de meeste constructies. Structurele staalsoorten hebben enorm veel voordelen om hoger, groter en duurzamer, duurzamer, bestand tegen verschillende natuurlijke gebeurtenissen, milieuvriendelijk, architectonisch creatief en ontwerp vrij constructies te creëren. Het is niet geschikt optie voor elk gebouw, maar de vooruitgang van structurele staal gemaakt gemakkelijker te verwerken op staalsoorten en wijdverbreid gebruik in de industrie. Zo zijn moderne constructies zoals luchthavens, bruggen, stadions, wolkenkrabbers en draagbare gebouwen – door middel van lichtgewicht constructiestaal – in deze gebieden van gebruik. Als een andere indicator van de technologische ontwikkeling in structureel staal, het volgende voorbeeld: als de Eiffeltoren vandaag werd gebouwd, zou het genoeg zijn om een derde van het staal te gebruiken.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van structureel staal?

1. 100% recyclebaar

De wereld is Cognizant van de uitstekende eigenschappen van staal zoals hoge sterkte, maar niet de milieukenmerken van constructiestaal. Het is allemaal origineel groen materiaal. De huidige herboren bouwstaal industrie is in feite het vaststellen van de standaard voor alle groene milieu-efficiënte materialen die worden gebruikt in de wereld. Alle staalsoorten, inclusief constructiestaal, zijn volledig recycleerbaar materiaal. Staal materiaal heeft het hoogste percentage op de markt met een recyclingpercentage van 98%. Hij keert altijd terug naar de staalfabrieken als schroot staal en kan steeds opnieuw worden hergebruikt zonder verlies van kwaliteit of massa. Na multi-recycling kan een nieuw gefabriceerd staal 93% gerecyclede inhoud zijn. U leven in een staal gebouw dat vroeger uw wasmachine, koelkast of auto kladjes.
De nieuwste technologieën in de staalproductie beloven de koolstofuitstoot aanzienlijk te verminderen. Daarnaast biedt het structurele staal productieproces het voordeel van superieur waterbronnen beheer en heeft het een water recyclingpercentage van 95%. Zo kan zowel de productie als het gebruik van staal erg handig zijn voor milieuvriendelijke strategieën. Met de steun van de milieu trend die op de markt wordt gezien, zal het gebruik van constructiestaal van dag tot dag toenemen.

2. Architecturale vrijheid voorontwerp processen

De kracht en flexibele structuur van staal dragen architecten en ingenieurs een grote vrijheid om constructie te ontwerpen en bieden brede open ruimtes zonder tussenliggende kolommen of gewichtswagen wanden te vereisen. Door hun kleine aansluitpunten en vormen kunnen constructiestaal een onbeperkt aantal ontwerpopties bieden. Daarnaast is het mogelijk om stalen profielen van de gewenste afmetingen en vormen te produceren voor volledig originele constructies. Als je een oogstrelende structuur aan de buitenkant ziet, is het waarschijnlijk gemaakt met behulp van structureel staal.
Doorgaans, stalen constructies ontwerpproces heeft verschillende stadia zoals idee plan, bijbehorende ontwerp, architecturale analyse en nauwkeurig ontwerp. Dit proces verloopt als optimalisatie van de componenten van de structuur en het ontwerpen van de steunpunten, Load Distribution analyse en naleving van de eisen van de klant, eindelijk nauwkeurig ontwerp van alle componenten en hun verbindingen.

3. Bestand tegen verschillende natuurlijke gebeurtenissen, zoals orkanen, aardbevingen

De mogelijkheid om de verdeling van de compressie-en trekkrachten in staalconstructies te reguleren is een van de grote voordelen ten opzichte van andere structuren. Het is heel gemakkelijk om maatregelen te nemen tegen specifieke Risico’s in de regio. Het kunnen reguleren van de krachtverdeling is van vitaal belang om voorbereid te zijn op onverwachte ladingen. In veel gevallen kunnen laterale krachten een verwoestende werking hebben, en structurele staalsoorten zijn goed bestand tegen deze krachten als gevolg van hun ductiel structuur en hoge elasticiteitsmodulus.
Staal is brandwerend materiaal. Dit maakt het gemakkelijk ontwerp veel architectonische kenmerken en het is toegestaan om te gebruiken in gebieden met een grote kans op brand. Ook zijn deze constructies volledig geaard, waardoor het potentieel voor verborgen ontsteking die bouw haarden veroorzaken, wordt verminderd.
Constructiestaal is ideaal voor plaatsen met hoge winden, frequente stormen en zware situaties. Door zijn vermogen om te draaien zonder breuk, functioneert het goed, zelfs in de zwaarste winden. Het is ook goed tegen seismische krachten, maar het cruciale probleem hier is dat de horizontale krachten invloed hebben op de kolommen die zijn ontworpen om verticale belastingen te dragen. Dit wordt overwonnen door de kenmerken van staal zoals symmetrie, kronkelende kracht en stijfheid, consistentie en structurele eenvoud die allemaal kunnen worden getest in conceptuele ontwerpfase. De consistentie in een plan wordt bereikt door een uniforme verdeling van de structurele componenten.

4. Pre-fabricatie

De constructie stalen onderdelen die in de bouw worden gebruikt, zijn voorgefabriceerd en snel geassembleerd op de bouwplaats. 70-80% sneller dan on-site verstevigde betonnen constructies op het terrein dat geprefabriceerde onderdelen net boutverbindingen en aanvullende panelen nodig hebben. Deze methode maakt het mogelijk om te werken met zeer hoge toleranties en er is vrijwel geen kans op fouten. Staalconstructies worden lokaal geproduceerd, geleverd, snel geïnstalleerd op de site en vermindering van de lokale verstoring. Ook staal voor constructies zijn droge en over het algemeen uniforme geometrie, zodat ze gemakkelijk te vervoeren zijn.
Prefabricage kan in feite een voorwaarde zijn voor veel van de hierboven genoemde voordelen. De productie van staal in duizenden verschillende composities en eigenschappen zo nodig leidt tot die voordelen. Het belangrijkste punt van geprefabriceerde benaderingen van de industrie is de mogelijkheid om bedrijven in deze sector te laten groeien en te vergroten.
Tot slot, op basis van de eisen van constructies de volgende duurzaamheid, ontwerpvrijheid, duurzaamheid, pre fabricatie en installatie zijn fundamentele voordelen over structurele staalsoorten. Vandaag heeft elk staal product een eigen verhaal, en het zou geweldig zijn om erover te leren. Vermoedelijk is de helft van staal dat nu in gebruik is getuige van de geschiedenis en voorouderlijke objecten door middel van zijn groene, duurzame aard.
Als een bonus van de transformatie van alle industrieën staal gebruikt in motoren, auto’s, schepen, treinen en spoorwegen en vele machine onderdelen maken de staal echte backbone snelheid en ontwikkeling op een heleboel manieren.

Referenties:
Duurzaamheid
https://www.aisc.org/why-steel/sustainability/
https://www.aisc.org/why-steel/resources/steel-supply-chain/
Ontwerpvrijheid
https://www.steelconstruction.info/Building_design_using_steel_-_a_summary_for_architects
https://eurocodes.jrc.ec.europa.eu/doc/WS2008/EN1993_6_Mueller.pdf
Sterk tegen natuurlijke krachten
https://www.steelconstruction.info/The_case_for_steel
https://constructsteel.org/uploads/files/Steel-Fact-Sheet-Fire.pdf
Fabricatie en Installatie
http://incubar.net/8-features-that-define-a-prefabricated-steel-building/

0 Reacties

Geef een antwoord

© [2024] YENA Engineering | Blog

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?