Over Ons

YENA, opgericht in 2005, is een bedrijf gespecialiseerd in hooggekwalificeerde, arbeidsintensieve metaalbewerking en beschikt over 11 partnerfabrieken met productiefaciliteiten in Turkije en diverse landen. YENA biedt vanuit Rotterdam een flexibele productieschil voor hooggekwalificeerd en/of arbeidsintensief bewerkt staal. Wij combineren productie met hoge capaciteit met onze kwaliteit en we bieden lean outsourcing aan voor onze klanten. Wij stellen de klant centraal. Wij denken met u mee vanaf de eerste kennismaking en zoeken naar kwalitatieve, innovatieve, ‘slimme’ oplossingen die voor u het meest rendabel zijn. Ontzorgen van werklast en kosten reduceren is onze doelstelling. Dus zorgen wij voor korte lijnen en vaste aanspreekpartners tijdens een project. Wij doen wat wij beloven en begrijpen wat nodig is om uw project tot een goed einde te brengen. Naast onze jarenlange ervaring, hoge productiecapaciteit, vereiste kwaliteit, hooggekwalificeerde engineers en metallurgen, zijn wij gecertificeerd volgens de geldende internationale normen ISO9001, ISO 14001, ISO18001, EN1090-1, ISO 3834-2. Met ons werkt u dus volgens de vereiste richtlijnen.

Wij staan altijd klaar om tijdig op uw behoeften te reageren.

PRODUCTIE:

Hieronder vindt u een opsomming van onze activiteiten:

 • Verspanende metaalbewerkingsprocessen: Boren, draaien, frezen, slijpen, zagen, draadsnijden, graveren, enz.
 • Fit-up: Nauwkeurige fit-up applicatie voor het lassen van de buizen of andere diensten.
 • Verbindingingsprocessen: Lassen automatisch, semi-automatisch en handmatige lasprocessen die altijd worden uitgevoerd door gecertificeerde en vakbekwame lassers
 • Afwerking: Reinigen, polijsten
 • Specialist in verschillende oppervlaktebehandelingen: Zandstralen, schilderen, E. poedercoating, verzinken
 • Inductie / verhitting van buizen

Beheren En Verbeteren Van Productieprocessen & Waarborgen Kwaliteit – QA/QC

Wij garanderen kwaliteitsborging en kwaliteitscontrole. Dit wordt verzekerd door:

 • Gecertificeerde en gecontroleerde ruwe materialen
 • Testrapporten voor oppervlaktebehandelingsmethoden
 • Goedgekeurde procedures voor alle metaalbewerkingsprocessen
 • Dimensionale rapporten voor fit-up operaties en eindproducten
 • Werkvoorbereidingspakket, goedgekeurde WPS, WPQR’s
 • Gecertificeerde en vakbekwame lassers
 • In house destructieve (Chemische Analyse, Treksterkte, Hardheid Tests) en niet destructieve Tests (Radiografisch, Ultrasonisch, Magnetische Deeltjes, Verf Penetrant, Hydrostatische Tests etc).
 • Project gebaseerde  kwaliteitsdocumentatie voor alle stappen.

WAAROM YENA?

Gerenommeerd Bedrijf

YENA, is een ervaren bedrijf gespecialiseerd in metaalbewerking en biedt hoge kwaliteit door de samenwerking met hoge capaciteit partnerfabrieken.

Flexibele Diensten

Wij bieden flexibele en schaalbare oplossingen en reageren snel op uw vragen.

Klant Centraal

Wij stellen onze klanten centraal. We zorgen voor korte lijnen en vaste aanspreekpartners. Wij reageren binnen 24 uur op email vragen. Voor urgente vragen kunt u ons telefonisch 24 uur per dag 7 dagen per week bereiken.

Aanvullende Diensten

In het geval van andere aanvullende diensten kunt u contact opnemen met de Project Managers van YENA.

Verder kan YENA u ook ondersteunen met alternatieve leveringsmogelijkheden. (Luchtvracht, projectverzending (volledige scheepslading), open top container, HQ container, vrachtwagenlading enz …)

Hoge Kwaliteit Productie

Onze producten worden getest en gecertificeerd volgens de geldende internationale normen ISO9001, ISO 14001, ISO18001, EN1090-1, ISO 3834-2 en specificaties. Ook worden al onze processen ten alle tijde gedocumenteerd.

Elk project wordt toegewezen aan een Project Manager en een Kwaliteits Manager.

Onze Kwaliteits Managers zijn meestal Las praktijk ingenieurs, welke ervaring hebben met lassen, dimensionale controle en oppervlaktekwaliteit. Elk van hen voltooide talloze succesvolle projecten voor toonaangevende bedrijven.

Project kwaliteits bestanden worden ook voorbereid door de Project Quality Managers.

Project Managers zijn de vaste aanspreekpartners voor onze klanten. Zij zorgen ervoor dat de informatiestroom sneller, soepeler en efficiënter verlopen.

In geval van een afwijking worden onze klanten vooraf op de hoogte gebracht en wordt een schriftelijke goedkeuring gevraagd vóór de contractfase.

Vanwege de geavanceerde kwaliteit en tevredenheid, hebben 100% van onze nieuwe klanten vervolgopdrachten geplaatst.

Bewust van Gezondheid, Veiligheid en Milieu (HSE)

Als milieubewust bedrijf dragen wij bij aan het minimaliseren van schade aan het milieu door gebruik te maken van recyclebare bronnen.

Alle YENA-fabrieken beschikken over een ISO 18001-certificaat.

One Stop Solution

Ons doel is om uw leverancier op lange termijn te zijn door uw projecten van begin tot eind te beheren.

Totaaloplossing

Onze unieke waardepropositie is dat wij een totaaloplossing kunnen bieden voor de infrastructurele uitdagingen, waarmee onze klanten in de metaalbewerking worden geconfronteerd. Dat betekent dat we voor elke klant en/of situatie een passende oplossing hebben en uw projecten volledig kunnen beheren.

Onze Project Managers helpen u graag met aanvullende diensten.

 • YENA Engineering is een Nederlands bedrijf. Onze bedrijfsvoering is identiek aan elk ander Europees bedrijf. Logistieke en douaneactiviteiten worden voltooid door YENA Engineering BV, Rotterdam. Wij leveren de goederen rechtstreeks naar de door uw gewenste locatie.
 • Indien nodig levert YENA opslagdiensten in Europa. Wij kunnen de opslag van uw goederen voor u regelen en naar uw locatie verzenden in separate zendingen (JIT – Just In Time zendingen)
 • De productie wordt in goede banen geleid door Statica, Tekla & Acad, een uiterst nauwkeurig en efficient tekensysteem voor een snelle en accurate werkplaats-voorbereiding en wordt uitgevoerd door YENA.

Ervaren Technisch Team

Onze Engineers zijn zeer ervaren in procurement/productie/QA-QC

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?