Toepassingen van constructiestaal

Constructiestaal wordt niet alleen gebruikt in de bouw industrie. Met het oog op zijn plaats in de literatuur, structurele staalsoorten zijn over het algemeen koolstofarme hoge sterkte staal met bepaalde vormen, geclassificeerd door gebruik. Met andere woorden, wanneer staal wordt geclassificeerd op basis van het veld van gebruik, wordt de staal klasse die wordt gebruikt om iets te bouwen, structureel staal genoemd. Wanneer men zegt iets te bouwen, zijn gebouwen, bruggen, fabrieken, etc. de eerste structuren die in de geest komen, maar veel onderdelen die als supporters worden gebruikt, vallen in deze klasse. Het heeft een breed scala aan toepassingen zoals wind-en gasturbines, kachels en koelers, Automotive frame onderdelen, leidingen, treinen, schepen, verschillende machineonderdelen. Hoewel de bouwsector de grootste speler in de klas is, is het ook een materiële klasse die door fabrikanten in verschillende sectoren wordt geëist.

Noodzaak voor staal

Het is heel moeilijk om in veel opzichten snel te stijgen. Staalconstructies vormen echter de basis van de snelst gebouwde hoogste structuren van de beschaving. Dankzij de hoogbouw zijn er in veel steden energie-en ruimte besparingen gerealiseerd en zijn er multifunctionele gebouwen geopend. Verticale structuren bieden veel mogelijkheden, niet alleen voor accommodatie-of kantoorruimtes, maar ook voor productie.
Bouwstaal wordt gebruikt in hoogbouw om de veiligheid van de accommodatie te maximaliseren en tegelijkertijd een belangrijke rol te spelen in het vergroten van de interactie van mensen, vooral in het bedrijfsleven. Het is ook succesvol in het instellen van de grenzen van het privéleven. Afgezien van de leefruimtes is de capaciteit van magazijnen, een van de belangrijkste haltes van de logistiek van vandaag, toegenomen en gecentraliseerd. Een ander belangrijk element is dat de verticale landbouw een van de beste voorbeelden is van duurzame productie. Structureel staal is dan ook het beste materiaal dat zich aan al deze ontwikkelingen heeft kunnen aanpassen, vooral en zelfs Pioniers.
Enkele relevante toepassingen: huisvesting, kantoren en fabrieken, bruggen en overpasses, Barrages, magazijnen, wolkenkrabbers, stadions, luchthavens, enz.

Kracht van het staal

Tegenwoordig worden structurele staalsoorten gebruikt in alle hernieuwbare energie velden. Er zijn belangrijke rollen in kernenergie, geothermische, waterkrachtcentrales, zonne-en windenergie. Naast het verhogen van de energie-efficiëntie, heeft het ook structurele taken voor energieopwekking en-distributie. Het wordt nog steeds gebruikt in de energie die wordt geproduceerd met fossiele brandstoffen, die de belangrijkste bronnen van onze energie zijn.
Constructiestaal is een van de belangrijkste materialen die deze hele wereld in staat stellen om op grote schaal toegang te krijgen tot energie. Het is zeer de voorkeur in de energiesector met zijn voordelen zoals hoge sterkte, conformiteit met corrosiebestendig ontwerp, vermogen om te werken bij hoge en lage temperaturen, vermoeidheid weerstand en onderhoudsgemak. De aanpassing van staal aan de snelheid van innovaties in de energiesector wordt gezien door het gebruik van hernieuwbare energie op alle gebieden. De kracht van het staal zelf, dat in onbeperkte cycli kan worden hergebruikt, komt van zijn aanpassingsvermogen en duurzaamheid.
Enkele relevante toepassingen: zonnepanelen, opslagtanks, windturbines, Wave Power Systems, transmissielijnen, transformatie stations, buisvormige torens, Jumbo secties, staven voor hydraulische zuigers en tandwielen enz.

Grote robots

Natuurlijk is het mogelijk om hier in de toekomst transformatoren te schrijven, maar ze zijn voor nu vreemd. In de huidige grote robots rijden door mensen in elke industrie om iets te installeren of te bouwen, in de productie, landbouw, bouw, mijnbouw, luchtvaart, landschapsarchitectuur, wegenbouw, met andere woorden.
Deze machines zijn altijd ontworpen volgens het doel van de taak. Soms is het noodzakelijk om een machine zoals Torenkraan te ontwerpen om lange ladingen, hoge en smalle ruimte en zware ladingen te vervoeren. Soms is het nodig om oogst voertuigen te ontwerpen die geschikt zijn voor het betreden van agrarische gebieden, die kunnen bewegen in moeilijke terreinomstandigheden en soms grote ovens die jarenlang geschikt zijn om bij hoge temperaturen te werken. Het is niet langer verkeerd om ze te noemen grote robots vanwege de toegenomen automatisering van deze machines.
Enkele relevante toepassingen: landbouwmachines, bouw installaties en uitrusting, mijnbouw apparatuur, uitrusting voor de defensie-industrie, pech hulpvoertuigen enz.

Staal op de baan

In logistieke toepassingen zijn structurele staalsoorten altijd onderweg. De grootste bijdrage aan de sector is het versterken van de sector op het gebied van duurzaamheid en veiligheid. Aanleg van infrastructuur in spoorwegsystemen of wegen, aanleg van stations, voertuig carrosserie ontwerpen die geschikt zijn voor aerodynamische omstandigheden, belangrijke belasting dragende en verzendende systeem componenten behoren tot de gebieden waar constructiestaal wordt gebruikt.
Naarmate de snelheid van het transport toeneemt, zijn de omstandigheden die de materiële verandering forceren en voortdurend hogere mechanische eigenschappen van lichtheid, sterkte, taaiheid, slagvastheid, etc. gewenst. Brandstof-en energiebesparing is belangrijker geworden met deze functies in de logistieke sector. Structureel staal lijkt in dit opzicht nog steeds productief.
Enkele relevante toepassingen: spoorwegwagons, railsysteem onderdelen, containers, vrachtwagen-en oplegger carrosserieën, auto chassis en skeletten, voertuigen voor openbaar vervoer, leidingsystemen, hefsystemen, enz.

Mega structuren drijvend in water

Onderwater exploratie, winning van natuurlijke hulpbronnen, visserij, maritiem vervoer en vracht, entertainment in waterparken hebben de noodzaak voor structuren gebouwd in de zee of drijvend in de zee na de bouw gecreëerd. Het voorkomen van corrosie van staal waar water overvloedig is, is de grootste uitdaging in deze gebieden van gebruik. Het voorkomen van corrosie in deze gebieden is niet alleen een probleem voor staal, maar ook voor veel materialen met mechanische waarden die structureel kunnen worden gebruikt. Staalconstructies blijven de beste sterkte, flexibiliteit, snelheid, veiligheid en corrosiebestendigheid aan de laagste prijs tonen.
Vooral op zee spelen drukkrachten een belangrijke rol bij de selectie van materialen. In dit gebied kan de gewenste vorm van het materiaal gemakkelijk worden gegeven en is een hoge weerstand tegen externe krachten een voordeel voor structurele staalsoorten in de materiaal evaluatie. De geometrie van de onderdelen moet worden ontworpen volgens hydrodynamische omstandigheden. De vrijheid van ontwerpprocessen is een van de grootste voordelen van staalconstructies.
Enkele relevante toepassingen: offshore windturbines, platformen, risers, leidingen, onderzeeërs, scheepsbouw en maritieme constructies, havens, exploratie accessoires en uitrusting enz.

Referenties:

Sustainability
https://tucsa.org/tr/celik_yapilar_arsiv.aspx

https://www.worldsteel.org/en/dam/jcr:4864507f-7f52-446b-98d6-f0ac19da8c6d/fact_Advanced+steel+applications_2016.pdf

https://constructalia.arcelormittal.com/files/RENEWABLE_EN–2cd94b8b34e6d1c5ded72a6ec50a50fc.pdf

https://www.gminsights.com/industry-analysis/structural-steel-market

https://en.wikipedia.org/wiki/Structural_steel

0 Reacties

Geef een antwoord

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?