Spoelpijpen Overzicht

pipe-support
buissteunen

Leidingsteunen zijn ondersteunende delen van de leidingen in voorzieningen met leidingsystemen. Het zijn de essentiële elementen voor de stabilisatie en het dragen van de leidingen. Laten we de pijpsteunen kort bekijken in het volgende artikel.

Wat is een buissteun? Waar worden ze voor gebruikt?

Buissteunen zijn de componenten die het gewicht van een buis of de structurele bevestiging naar de ondersteunende structuren overbrengen. Het gewicht omvat het gewicht van de buis, de inhoud die de buis draagt, de buisfittingen die aan de buis zijn bevestigd en de buiswikkelingen. De fundamentele functies van pijpsteunen zijn het verankeren, geleiden, absorberen van schokken en het ondersteunen van een bepaalde belasting.

Hoe worden buissteunen gebruikt?

Een buis rust op een ondersteunend deel dat vaak een standaard constructievorm heeft. De buis kan aan dit onderdeel worden bevestigd met een buissteun. Een pijp wordt van bovenaf vastgehouden door hangers of verschillende soorten steunen waarop hij rust. Hangers worden ook beschouwd als steunen.

Er zijn verschillende soorten leidingsteunen die kunnen worden geïnstalleerd om het eigen gewicht te ondersteunen en de leiding te beperken voor thermische en dynamische belastingen.

Pijpsteunen omvatten beugels, stanghangers, zwaaibeugels, ankers, veerhangers, spanschroeven, stutten, zadels, rollen en schuifsteunen. Structurele bevestigingen zijn componenten die aan de buis zijn vastgeschroefd, gelast of geklemd, zoals lugs, clips, klemmen, gaffels en aanslagen. Buissteunen die worden gebruikt in temperatuurgevoelige toepassingen kunnen ook uit isolatiemateriaal bestaan.

Ontwerp en selectie van de buissteunen

De ontwerpconfiguratie van een leidingsteunconstructie is afhankelijk van de belasting omstandigheden en de plaats van de leidingsteun en wordt alleen beperkt door de verbeeldingskracht van de ingenieur en ontwerper, aangezien duizenden verschillende ontwerpen voor specifieke doeleinden zijn gebruikt. De juiste en kosteneffectieve selectie van leidingsteunen voor verschillende leidingsystemen brengt meestal obstakels van verschillende gradaties met zich mee. De juiste keuze van de leidingondersteuning moet het doel zijn van de ontwerp- en constructiefasen.

Wat voor ladingen dragen buissteunen?

  • Dood gewicht

Het is het gewicht van de pijp inclusief de vloeistof die het draagt, het gewicht van pijpfittingen en andere componenten (flenzen, kleppen, isolatie, enz.). Dit type belasting kan buiging veroorzaken. In horizontale leidingen wordt het eigen gewicht opgevangen door de leidingsteun op een regelmatige overspanning te plaatsen om doorzakken van de leiding te voorkomen, en in verticale leidingen wordt voor deze last gezorgd door de juiste lastopname in het horizontale gedeelte net voor/na te plaatsen het verticale gedeelte of de noksteun in het verticale gedeelte.

  • Interne/externe druk

Een pijp die wordt gebruikt voor het transporteren van vloeistof zou zowel intern als extern onder drukbelasting staan. Een pijp die vloeistof onder hoge druk transporteert, staat onder netto interne druk, terwijl pijp met vacuümcondities onder netto externe druk kan staan.

  • Incidentele ladingen

Leidingsteunen dragen ook de belastingen die af en toe optreden, zoals windbelastingen, seismische belasting, waterslagbelastingen, stoomhamerbelastingen, enz.

  • Bijkomstige ladingen

De oorzaken van secundaire belastingen zijn de een of andere verplaatsing. Zo kan de leiding die op een vaartuig is aangesloten, onder belasting staan ​​als de tankpijp waarop deze is aangesloten naar beneden beweegt als gevolg van tankzetting.

Het bepalen van ondersteuningsgebieden

Ondersteuningsplaatsen zijn afhankelijk van vele factoren, zoals leidinggrootte, leidingconfiguratie, de locatie van zware hulpstukken zoals kleppen en fittingen, enz. De verwachte beweging op ondersteuningspunten bepaalt het type ondersteuning dat vereist is. Het gekozen type leidingdrager moet bewegingen kunnen opvangen.

Er wordt voorgesteld om eerst het eenvoudigere of eenvoudige starre buisondersteuningstype te selecteren en complexiteit toe te voegen als de omstandigheden dit vereisen. Het is beter om eenvoudigere en economischere typen te gebruiken die voldoen aan de ontwerpvereisten dan complexere.

Soorten buissteunen

Ankers

Stijve buissteunen die beweging in orthogonale richtingen en rotatierichtingen beperken. Dit is meestal een onderdeel dat aan staal of beton wordt gelast of vastgeschroefd.

Er zijn twee soorten ankers: vaste ankers en directionele ankers.

Vaste ankers gebruikt in die gevallen waar beweging in een lijn moet worden voorkomen. Dit wordt een ‘fixing point’ genoemd. De meest eenvoudige manier om een ​​pijp te verankeren, is door deze rechtstreeks aan een ondersteunend of structureel onderdeel te lassen. Voor geïsoleerde buizen wordt een buisschoen gelast en vervolgens wordt de buisschoen aan de constructie gelast.

Directionele ankers zorgen ervoor dat beweging in de ene richting kan plaatsvinden, terwijl deze in de tegenovergestelde richting wordt beperkt. Directionele ankers leiden de beweging van een pijp weg van constructies, gebouwen, apparatuur enz.

Dummy beensteunen

Dummybenen zijn verlengstukken die aan ellebogen zijn gelast om een ​​pijpleiding te ondersteunen en rusten of verankeren op stalen onderdelen.

De grootte van de buis, de lengte en de wanddikte van de buisverlenging is afhankelijk van verschillende aspecten.

Hanger staven

Verticale steun met daarin een staaf. Het kan een stijve, variabele veer of een constante steunhanger zijn.

Staafhangers of pijphangers bevestigd aan de pijp door middel van een trekhaak, U-bout, een pijpklem, enz. De staafhanger geeft steun in verticale richting en laat beperkte beweging in horizontale richting toe

Handleidingen

Als beperking van de pijpbeweging niet vereist is, worden geleiders gebruikt.

Pijpgeleiders vernauwen de beweging langs de lineaire as van de pijp. Dit wordt een ‘glijdend punt’ genoemd. Geleiders worden voornamelijk gebruikt om de juiste regelafstand in een pijpenrek te behouden en ze beperken zijwaartse of zijwaartse beweging.

Anders dan het pijpanker, laat de geleider de pijp schuiven.

Constante Laadhanger

Een speciaal ontworpen hanger die is ontworpen om door vele centimeters verticale beweging te bewegen met een minimale verandering in de ondersteuningsbelasting. Er zijn verschillende ontwerpen en typen, afhankelijk van de producenten.

Constante hangers en constante steunen worden gebruikt wanneer er meer verticale verplaatsingen plaatsvinden. Hun functie is om de werklast over het hele reisgebied te verplaatsen met behoud van constantheid, d.w.z. zonder noemenswaardige afwijkingen.

Variabele Lentehangers en Ondersteunen

Spiraalvormige spiralen die worden gebruikt om een ​​eigen gewicht te dragen en beweging mogelijk te maken. Veersteunen gebruiken spiraalvormige spiraaldrukveren Spiraalvormige spiraalcompressie is de kritische component in zowel het type veersteunen

Hydraulische Schokdempers

Schokdempers hebben meestal de voorkeur in leidingsystemen die thermisch werken. Bij een dynamische gebeurtenis vormt de schokdemper een starre bevestiging tussen het beschermde deel en de constructie. Op deze manier kan dynamische energie worden geabsorbeerd en onschadelijk worden overgedragen.

You May Be Interested:

Pipe Spool Applications

Fabrication of Pipe Spools

A Comprehensive Look on Pipe Spools

Pipe Spools and Skid Units

 

0 Reacties

Geef een antwoord

© [2024] YENA Engineering | Blog

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?